Грета Тунберг осмя световните лидери заради неспазените обещанията във връзка с

...
Грета Тунберг осмя световните лидери заради неспазените обещанията във връзка с
Коментари Харесай

Грета Тунберг осмя световните лидери

Грета Тунберг осмя международните водачи поради неспазените обещанията по отношение на климатичните промени. Според активистката потреблението на изпразнени от наличие думи не са в положение да подхлъзнат това, което науката споделя - излъчванията на въглероден диоксид не престават да се усилват със застрашителни темпове.

Тунберг цитира постоянно употребявани изречения на американския президент Джо Байдън и английския министър-председател Борис Джонсън.

" Когато кажа “климатични промени ", защо се сещате? Аз за работни места. Зелени работни места ", сподели тя, като се базира на изявленията на Байдън по отношение на климатичната рецесия.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Edwin Namakanga (@namakangaedwin)

" Трябва да направим плавен преход към стопанска система с минимално обособяване на въглероден диоксид. Няма планета Б ", показа тя, като употребява имитация от речта на френския президент Еманюел Макрон. " Няма планета Б. Дрън-дрън-дрън-дрън. “

Активистката подвигна мерника и на Борис Джонсън. Тя се надсмя на реториката на водача към проектите на държавното управление за „ зелено възобновяване “.

" Не става въпрос за някаква скъпа, политкоректна фантазия, дрън-дрън-дрън. Зелена стопанска система, дрън-дрън-дрън. Нулев отпечатък, дрън-дрън-дрън. Климатично неутрални, дрън-дрън-дрън. Това е всичко, което чуваме от нашите по този начин наречени водачи - думи, които звучат добре, само че до момента не са довели до никакви основни дейности, очаквания или фантазии. Единствено празни думи и обещания. " сподели Тунберг.

“We can no longer let the people in power decide what hope is. Hope is not passive. Hope is not blah blah blah. Hope is telling the truth. Hope is taking action ”
My speech at #Youth4Climate#PreCOP26 in Milan. pic.twitter.com/BA62GpST2O
— Greta Thunberg (@GretaThunberg) September 28, 2021
Грета приказва на младежкия конгрес за климата „ Youth4Climate “- събитие, което се организира два дни преди десетки министри на високо равнище да се съберат в Милано за последна среща и дебатът за климата да се придвижи на форума COP26 в Глазгоу през ноември. Алок Шарма президентът на срещата, проведена от Организация на обединените нации, участва на младежкото събитие.

Младежите следва да  представят лист с рекомендации, които министрите да прегледат по-късно тази седмица. Очаква се на срещата на високо равнище в Глазгоу да се уточни краен срок за потреблението на въглища и да се разпределят финанси, с цел да се подкрепи света при прехода му към по-нисък въглероден отпечатък.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Letizia Artoni (@letiart2019)

Активистката от Уганда Ванеса Накате съобщи, че по-слабо развитите страни чакат „ богатия свят “ да извърши обещанията си за подкрепяне на дейностите и политиките в битката с изменението на климата.

Преди цяло десетилетие водачите на развитите страни се споразумяха да подкрепят по-бедните страни, с цел да могат да понижат въглеродните си излъчвания. Същото желание беше доказано още веднъж през 2015 година в Париж, където международните водачи още веднъж се съгласиха да заделят 100 милиарда $ в интерес на по-плавната акомодация на страните към изменящия се свят. Крайният период беше предходната година, само че острият връх на действителността сочи, че по този начин и не беше спазен.

 
Грета Турнберг на 18: " Не споделям на хората какво да вършат "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР